Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!
Közös Halmaz.

Vannak, akiknek az egyik történelmi trauma fáj nagyon, vannak, akiknek a másik. Akadnak, akik több huszadik századi sebet is ápolnak, mások pedig sosem néznek hátra. Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.


 • 1945 – „Képeslap a múltból” – 3. helyezett » tovább
  2021/07/26

  Bemutatjuk az „1945 – A Mi Történetünk” című pályázat helyezett és különdíjas pályaműveit!

  Először a három pályázati kategória helyezettjeinek munkáit ismertetjük.

  Az I. kategória a „Képeslap a múltból” nevet viselte, ahol rövid, üzenet formában megfogalmazott családtörténeteket vártunk.

  A kategória harmadik helyezettje Baráth Mónika lett, ezúton is gratulálunk!

  KH_1945_1kat_3h.jpg
 • Elérzékenyülés díjátadón » tovább
  2021/05/08

  Nem hittük volna, hogy Zoomon is lehetséges meghitt rendezvényt tartani, de a csodálatos pályázóinknak, a profi moderátorunknak és a győztes pályaműveket életre keltő Zoltán Áronnak köszönhetően bátran állíthatjuk, hogy minden résztvevő életre szóló élménnyel gazdagodott.

  A rendezvény itt visszanézhető.

  KH_Dijatado_210507.png
 • 1945 – Díjátadó » tovább
  2021/04/29

  Szeretettel és örömmel hívunk minden érdeklődőt a Közös Halmaz Alapítvány és a Független Médiaközpont „1945 – a mi történetünk“ című családtörténeti pályázatának díjátadójára, amit 2021. május 7-én, 17.00-18.00 óra között online, élő Youtube-közvetítés formájában tartunk.

  KozosHalmaz_1945_Palyazat.jpg

Támogass!

Bankkártyával, PayPalon keresztül vagy átutalással. Akár rendszeresen is.

Misszió/vízió

Mindannyiunk családjának életén végigsöpört a huszadik század. Az emlékeink mások, az emlékezés közös. Az a cél, hogy megértsük a másik fájdalmát is, ne csak a sajátunkat. Ahelyett, ami elválaszt, azt keressük, ami összeköt: a közös halmazt.

Traumáink

Szabadulnunk kell attól a gyűlölködéstől, ami a történelmi traumáinkról szóló közbeszédet uralja, legyen szó Trianonról, a holokausztról, a világháborúkról, a diktatúrákról, 1956-ról vagy a rendszerváltásról. Ideje, hogy szembenézzünk a traumáinkkal.

Alapítvány

Egy sokat beszélgető baráti társaságból nőtt ki a 2015 óta alapítványi formában működő Közös Halmaz. A korosztályát, kompetenciáit és világnézetét tekintve heterogén csapat folyamatosan bővül. Nonprofit alapítványként nem kötődünk semmilyen politikai vagy vallási szervezethez. Bevételeink adományokból, pályázatokból származnak.


Csatlakozz!

Úgy érzed, alkalmas lennél arra, hogy csapatunk része légy?


Támogass!

Ha támogatni szeretnél minket, itt teheted meg.