Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!
Közös Halmaz.

Vannak, akiknek az egyik történelmi trauma fáj nagyon, vannak, akiknek a másik. Akadnak, akik több huszadik századi sebet is ápolnak, mások pedig sosem néznek hátra. Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.


 • 1945 – Eredményhirdetés » tovább
  2021/03/24

  A zsűri elkészült az „1945 - A mi történetünk” című pályázatra beérkező 54 pályamunka értékelésével. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen sok történet érkezett a felhívásunkra!

  KozosHalmaz_1945_Palyazat_TeruletiEloszlas.jpg
 • 1945 – Pályázati kiírás » tovább
  2020/12/03

  A Te családoddal mi történt 1945-ben? Nagyszüleid, dédszüleid hogy élték meg az eseményeket? Hogyan sikerült megmenekülnie a családodnak a háború poklából? A németektől vagy az oroszoktól féltek jobban? Érte őket valamilyen váratlan, csodaszerű fordulat, ami miatt megmenekülhettek? Segítettek a szomszédok, vagy épp ellenkezőleg? Ha már betöltötted a 14-et, de a 36-ot még nem, írd meg nekünk, hogy mit élt át a családod a második világháború alatt, és különösen 1945-ben! A legjobb pályaművek szerzői családfakutatási képzésen, a Független Médiaközpont szervezésében pedig videókészítési tanfolyamon vehetnek részt.

  KozosHalmaz_1945_Palyazat.jpg
 • Nekem Trianon: Gyorsítani a gyászfolyamatot » tovább
  2020/06/01

  A trianoni békeszerződés 1920. június 4-ei aláírásának 100. évfordulója alkalmából tematikus sorozatot indítottunk, amelyben rendszeresen osztjuk meg a Közös Halmaz önkénteseinek Trianonnal kapcsolatos heterogén érzéseit.

  Meggyőzni nem kell egymást. Megérteni igen.

  Hatodik megélés.

  KozosHalmaz_NekemTrianon_7.jpg

Támogass!

Bankkártyával, PayPalon keresztül vagy átutalással. Akár rendszeresen is.

Misszió/vízió

Mindannyiunk családjának életén végigsöpört a huszadik század. Az emlékeink mások, az emlékezés közös. Az a cél, hogy megértsük a másik fájdalmát is, ne csak a sajátunkat. Ahelyett, ami elválaszt, azt keressük, ami összeköt: a közös halmazt.

Traumáink

Szabadulnunk kell attól a gyűlölködéstől, ami a történelmi traumáinkról szóló közbeszédet uralja, legyen szó Trianonról, a holokausztról, a világháborúkról, a diktatúrákról, 1956-ról vagy a rendszerváltásról. Ideje, hogy szembenézzünk a traumáinkkal.

Alapítvány

Egy sokat beszélgető baráti társaságból nőtt ki a 2015 óta alapítványi formában működő Közös Halmaz. A korosztályát, kompetenciáit és világnézetét tekintve heterogén csapat folyamatosan bővül. Nonprofit alapítványként nem kötődünk semmilyen politikai vagy vallási szervezethez. Bevételeink adományokból, pályázatokból származnak.


Csatlakozz!

Úgy érzed, alkalmas lennél arra, hogy csapatunk része légy?


Támogass!

Ha támogatni szeretnél minket, itt teheted meg.