Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!
Közös Halmaz.

Vannak, akiknek az egyik történelmi trauma fáj nagyon, vannak, akiknek a másik. Akadnak, akik több huszadik századi sebet is ápolnak, mások pedig sosem néznek hátra. Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.


 • Összes Nemzeti Tartozás Lerovásának Napja » tovább
  2019/06/04

  Nem csak Trianon kapcsán merülhet fel a nemzethez tartozás kérdése. Ugyanez köszön vissza az államalapítás, Mohács, 1848, a kiegyezés, a holokauszt, 1956, sőt, akár még a rendszerváltás kapcsán is.

  Conversation.jpg
 • Szeretnénk már itt tartani » tovább
  2019/04/16

  Dolgozzuk fel végre a múltunkat, és tekintsünk előre!

  Add 1%-odat a Közös Halmaz Alapítványnak!

  Adószám: 18659324-1-41

  Betuteszta_Screenshot.png
 • Van még dolgunk április 4-ével » tovább
  2019/04/03

  Közel fél évszázadon át „ünnepeltük” április 4-ét. Egy olyan esemény dátumát, ami nem akkor és legfőképpen nem úgy történt, mint ahogy utána kötelezően vallani kellett iskolában, munkahelyen.

  Igaz-igaz_Aprilis4.png

Támogass!

Bankkártyával, PayPalon keresztül vagy átutalással. Akár rendszeresen is.

Misszió/vízió

Mindannyiunk családjának életén végigsöpört a huszadik század. Az emlékeink mások, az emlékezés közös. Az a cél, hogy megértsük a másik fájdalmát is, ne csak a sajátunkat. Ahelyett, ami elválaszt, azt keressük, ami összeköt: a közös halmazt.

Traumáink

Szabadulnunk kell attól a gyűlölködéstől, ami a történelmi traumáinkról szóló közbeszédet uralja, legyen szó Trianonról, a holokausztról, a világháborúkról, a diktatúrákról, 1956-ról vagy a rendszerváltásról. Ideje, hogy szembenézzünk a traumáinkkal.

Alapítvány

Egy sokat beszélgető baráti társaságból nőtt ki a 2015 óta alapítványi formában működő Közös Halmaz. A korosztályát, kompetenciáit és világnézetét tekintve heterogén csapat folyamatosan bővül. Nonprofit alapítványként nem kötődünk semmilyen politikai vagy vallási szervezethez. Bevételeink adományokból, pályázatokból származnak.


Csatlakozz!

Úgy érzed, alkalmas lennél arra, hogy csapatunk része légy?


Támogass!

Ha támogatni szeretnél minket, itt teheted meg.