Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Foglalkozás a Szent II. János Pál Iskolaközpontban

2017/10/06 – Közös Halmaz


A nagy-magyarországos matricáról az egyik diáknak a hiány jut eszébe, a másiknak a hiány hiánya. Egyiküknek hiányoznak az elcsatolt területek, másikuknak épp az országunk régen volt nagyságának hiányérzete hiányzik. Egymás mellett ülnek. Az egyik, aki a másik szemében csak rosszul csengő nagymagyar, a másik, aki az egyik szemében gyökértelen. Az egyik, aki szerint harcolni kell az ország megvédéséért, a másik, aki nem érti, mire ez a küzdelem.

Ebben az osztályban a foglalkozásunk végére az is kiderült, hogy egymás érzéseinek tiszteletben tartásával, ítélkezés helyett kérdések megfogalmazásával ez a két, magyarságát teljesen másként megélő ember is megtalálja a közös halmazt. Mindketten szeretnének tenni azért, hogy Magyarország fejlődjön, hogy jobb hely legyen. Egymás felé fordulással közösen is képesek lesznek tenni ezért.


Támogass minket! – rendszeres támogatás

Havi rendszeres támogatás esetén az alábbi összegekkel tudsz minket segíteni. Az összeg kiválasztása után átirányítunk a PayPal felületére, pár kattintás, és kész is vagy.

Támogass minket! – egyszeri támogatás

Egyszeri támogatás esetén Te határozod meg, pontosan mennyivel kívánsz hozzájárulni céljaink eléréséhez. (Használhatod a PayPal rendszerét vagy saját bankkártyádat is.)

  Vissza a főoldalra