Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Közös Halmaz Filmfesztivál, november 16-18.

2018/10/28 – Közös Halmaz


Az alkotók számára filmtémák kifogyhatatlan tárházát biztosítja a huszadik század. Sok néző számára a filmekben látott képsorok jelentik magát a történelmi múltat. A Közös Halmaz számára a film kiváló eszköz a múlt feldolgozásához. A magyar filmművészet remekei közül ezért hozunk el hatot a Premier Kultcaféba (három klasszikust és három újabbat), illetve formabontó módon egy sorozat hét epizódját is vetítjük.

Pódiumbeszélgetéseink során egy asztalhoz ültetjük a filmalkotót, a történészt, a pedagógust, a politológust, hogy együtt vitathassuk meg, ki mit tehet történelmi múltunk feldolgozásáért. Olyan kérdéseket boncolgatunk majd, mint hogy hogyan mérgezi a történelem a családok életét generációról generációra, hogy a tévhitek cáfolata vajon segíti-e a megbékélést, hogy miért jobb foglalkozni a múlttal, ahelyett, hogy csendben elfelejtenénk.

KozosHalmaz_Filmfesztival_Plakat.jpg

A filmvetítéseken, pódiumbeszélgetéseken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Pontos program, ajánlók itt: www.kozoshalmaz.hu/filmfesztival


Támogass minket! – rendszeres támogatás

Havi rendszeres támogatás esetén az alábbi összegekkel tudsz minket segíteni. Az összeg kiválasztása után átirányítunk a PayPal felületére, pár kattintás, és kész is vagy.

Támogass minket! – egyszeri támogatás

Egyszeri támogatás esetén Te határozod meg, pontosan mennyivel kívánsz hozzájárulni céljaink eléréséhez. (Használhatod a PayPal rendszerét vagy saját bankkártyádat is.)

  Vissza a főoldalra