Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Mozgalmas márciusunk volt!

2018/03/31 – Közös Halmaz


A Közös Halmaz mozgalmas márciust tudhat magáénak, hisz azon túl, hogy elérkezett első köztéri kiállításunk egyéves évfordulója, ismét számos iskolában tartottunk foglalkozásokat.

A Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fesztiváljára is meghívást kaptunk.

Két órát is tartottunk, így mi is részesei lehettünk az iskola háromnapos, kétszáz programot felölelő ünnepségsorozatának. Ennek köszönhetően a szokásoktól eltérően a gimnázium minden évfolyamából akadtak résztvevőink, sőt, két pedagógus is belekóstolt a Közös Halmaz világába!

31441437_2052988921409670_8257861610597515264_n.jpg

Március 21-én a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium diákjainál jártunk, mi és az ajtóink.

A 11-12. évfolyamos diákokkal összesen hat foglalkozáson beszélgettünk a Trianonhoz és a nagy-magyarországos matricához fűződő érzelmeikről, illetve a Kádár-korszak puha diktatúrájának dilemmáiról.

Március utolsó hetében a Szent István Gimnázium Tudományos napján vehettünk részt.

A magyarságtudat kérdése a diákokból értékes vitát váltott ki, melyben a vér és hagyomány szerinti kötődés fontossága került szembe az önmagukat kizárólag magyarnak tartók példájával, mint Liszt Ferenc esetében. A beszélgetés – mint oly sok esetben – számunkra is szellemi felfrissülés volt!

Szent István_KH.jpg

Köszönjük az iskolák meghívását, és a résztvevő diákok lelkesedését!


Támogass minket! – rendszeres támogatás

Havi rendszeres támogatás esetén az alábbi összegekkel tudsz minket segíteni. Az összeg kiválasztása után átirányítunk a PayPal felületére, pár kattintás, és kész is vagy.

Támogass minket! – egyszeri támogatás

Egyszeri támogatás esetén Te határozod meg, pontosan mennyivel kívánsz hozzájárulni céljaink eléréséhez. (Használhatod a PayPal rendszerét vagy saját bankkártyádat is.)

  Vissza a főoldalra