Nem kell meggyőzni egymást. Megérteni igen.

Nekem Trianon: Békét kötni a békeszerződéssel

2020/02/24 – Közös Halmaz


A trianoni békeszerződés 1920. június 4-ei aláírásának 100. évfordulója alkalmából Facebook-oldalunkon és honlapunkon tematikus sorozatot indítottunk, amelyben rendszeresen osztjuk meg a Közös Halmaz önkénteseinek Trianonnal kapcsolatos érzéseit. Várjuk a Ti megéléseiteket is!

Meggyőzni nem kell egymást. Megérteni igen.

A Közös Halmaz egy önkéntesének megélése:

„Engem Trianon dühít, de nem úgy, ahogy egy olyan magyart, akinek Nagy-Magyarország-matrica van az autóján. Azért dühít Trianon, mert úgy érzem, sokunkat még mindig megbénít és elvakít. 100 évvel ezelőtt hoztak egy döntést, amivel - függetlenül attól, hogy jó vagy rossz -, meg kellett volna tanulnunk együtt élni. Fel kellett volna már dolgoznunk a történteket, tovább kellett volna lépnünk. Nehezen érthető számomra az a nosztalgia, amit ma élő emberek éreznek egy olyan ország iránt, aminek soha nem voltak a részei. Szerintem olyan dolgokért is a trianoni rendezést okoljuk, amiknek valójában semmi köze az új hátárokhoz. Úgy gondolom, ideje lenne békét kötni a békeszerződéssel.”

(A kép a Fortepan fotójából készült, adományozó: Rosta László, 1920)


Támogass minket! – rendszeres támogatás

Havi rendszeres támogatás esetén az alábbi összegekkel tudsz minket segíteni. Az összeg kiválasztása után átirányítunk a PayPal felületére, pár kattintás, és kész is vagy.

Támogass minket! – egyszeri támogatás

Egyszeri támogatás esetén Te határozod meg, pontosan mennyivel kívánsz hozzájárulni céljaink eléréséhez. (Használhatod a PayPal rendszerét vagy saját bankkártyádat is.)

  Vissza a főoldalra